Koolrabi lasagne

Eventueel kun je een uitje en champignons aanzetten voor de spinazie saus.

Ingrediënten

  • 350 gram spinazie
  • 100 ml kookroom
  • 50 gram geraspte kaas
  • 20 gram maizena
  • 1 koolrabi
  • 1 plak zachte geitenkaas
  • N.b. zout en peper
  • 1 klontje roomboter

Bereiding

  • Breng water in een ruime pan water aan de kook.
  • Schil de koolrabi en snij in dunne plakken.
  • Blancheer de koolrabi plakken tot zacht.
  • Smoor de spinazie in de boter en blus af met kookroom.
  • Meng de maïzena met wat vocht van de gesmoorde spinazie en voeg daar toe aan de spinazie.
  • Laat de spinazie mengsel terug koelen en meng hier de geraspte kaas doorheen.
  • Neem een oven schaaltje en doe hierin een laagje spinazie daarna koolrabi en zo voort.
  • Leg boven op de plak geitenkaas en zet in de oven voor 20 minuten op 175 graden.
  • Maak op smaak met zout en peper.

 

De groenten van de boeren,
Gina en Peter