Koolrabi lasagne
Eventueel kun je een uitje en champignons aanzetten voor de spinazie saus.
Ingrediënten
- 350 gram spinazie
- 100 ml kookroom
- 50 gram geraspte kaas
- 20 gram maizena
- 1 koolrabi
- 1 plak zachte geitenkaas
- N.b. zout en peper
- 1 klontje roomboter
Bereiding
- Breng water in een ruime pan water aan de kook.
- Schil de koolrabi en snij in dunne plakken.
- Blancheer de koolrabi plakken tot zacht.
- Smoor de spinazie in de boter en blus af met kookroom.
- Meng de maïzena met wat vocht van de gesmoorde spinazie en voeg daar toe aan de spinazie.
- Laat de spinazie mengsel terug koelen en meng hier de geraspte kaas doorheen.
- Neem een oven schaaltje en doe hierin een laagje spinazie daarna koolrabi en zo voort.
- Leg boven op de plak geitenkaas en zet in de oven voor 20 minuten op 175 graden.
- Maak op smaak met zout en peper.
De groenten van de boeren,
Gina en Peter