Gepubliceerd:  25 juni 2021 Naar het nieuwsoverzicht

Vereniging 013Food

013Food draagt bij aan de verduurzaming van de productie en consumptie van voedsel in Midden-Brabant. Dat doen ze door het initiëren en stimuleren van lokale, impactvolle foodprojecten.

Tot de 013Food-familie behoren uiteenlopende food-initiatieven, bedrijven, boeren, restaurants, de gemeente, onderwijsinstellingen, de bibliotheek, stichtingen en andere partijen.

Aan de hand van vier heldere uitgangspunten geeft 013Food voeding aan duurzaam leven in de regio Tilburg.

 • Meer kennis
  013Food stimuleert een voedselbewuste regio
  In de regio Tilburg zijn mensen bewust van waar voedsel vandaan komt en hoe het tot stand komt. Dat bewustzijn helpt om betere voedselkeuzes te maken. Zo helpen we mensen om gezonder en gelukkiger te worden.
 • Minder kilometers
  013Food stimuleert korte ketens
  In een regionaal voedselsysteem zijn de ketens zo kort en efficiënt mogelijk. Zo’n regionaal voedselsysteem heeft tal van voordelen. Het stimuleert de regionale economie en beperkt het aantal transportbewegingen.
 • Duurzamer produceren
  013Food stimuleert duurzame voedselproductie
  Voor de productie van voedsel zijn energie, water en grondstoffen nodig. Bij de duurzame productie van voedsel houden producenten nadrukkelijk rekening met het milieu, het klimaat en het welzijn van mensen en dieren.
 • Minder verspilling
  013Food stimuleert het tegengaan van voedselverspilling
  Wij staan voor een regio waarin burgers, ondernemers, instellingen en overheden bewuster inkopen, voedsel slimmer bereiden en bewuster omgaan met restanten. Zo dragen we bij aan een circulaire economie.

Als lid van 013Food maakt Herenboeren Goedentijd deel uit van een groeiend netwerk van duurzame doeners uit de regio. We hebben zo contact met een inspirerend netwerk via ontbijtbijeenkomsten en proefsessies. 013Food deelt relevante kennis en best practices via nieuwsbrieven, een kennisbank en bijeenkomsten.

Zoals je ziet aan de 4 uitgangspunten van 013Food voelen we ons helemaal thuis bij deze club!