Temidden van alle prachtige én vaak ook uitdagende ontwikkelingen op de eigen boerderij, is het fijn om soms even samen stil te staan bij het 'grotere plaatje': waarom doen we dit ook alweer met zijn allen?
Dit webinar wordt georganiseerd door Herenboeren Nederland.
Al weer meer dan 10 jaar geleden werd het fundament gelegd van Herenboeren: een nieuwe, praktische manier om sámen ánders voedsel te produceren. Dat sloeg aan, getuige de ruim 9000 Herenboeren, 22 boerderijen, 50 boeren en 35 kartrekkersgroepen anno nu. Herenboeren is een heuse beweging geworden. Welke rol speelt deze beweging in de Nederlandse voedseltransitie, en waarom is die voedseltransitie eigenlijk nodig? Wat houden de 3 pijlers van ons concept (natuurgedreven, sociaal & cultureel verbonden en economisch gedragen) eigenlijk in, en op welke manieren zijn ze in die 10 jaar de praktijk gebracht? En waarom zijn de 7 uitgangspunten zo belangrijk voor de dagelijkse gang van zaken op de boerderij? Op deze onderwerpen gaat Herenboeren-oprichter Geert van der Veer uitgebreid in. Uiteraard is er daarna ook volop ruimte om vragen te stellen.
Dit webinar is interessant voor alle Herenboeren, maar ook voor geïnteresseerden die nog geen lid zijn van een herenboerderij.
Herenboerderij Goedentijd is een kleinschalig coöperatief gemengd agrarisch bedrijf. Ongeveer 250 huishoudens zijn eigenaar en samen hebben we twee boeren in dienst die exclusief voor de leden voedsel produceren. Denk daarbij aan groenten en fruit, vlees van runderen en varkens, en eieren van kippen.
Als je wilt, kun je jezelf alvast rondleiden over de herenboerderij en hier kun je je aanmelden als herenboer!